Hitta hit

Linnés födelseplats Råshult ligger strax norr om Älmhult, nära Diö. 
Hit kan du komma med tåg, buss, bil eller cykel.

cykel Råshult

Tåg: för att komma med tåg (Krösatåget) som stannar i Diö, får du kliva på i Hässleholm eller Alvesta eller Växjö. Från Diö station är det ca 2 km på grusväg.

Buss: Från Älmhults station kan du åka buss 123 och kliva av på hållplats Råshult. Bussresan tar drygt 10 min och vandringen till Linnés Råshult 10-15 min.

Cykel: från Älmhult finns en cykelväg.

Bil: från väg 23 mellan Växjö och Älmhult finns det (när man närmare sig Diö - norrifrån - och Stenbrohult - söder ifrån) bruna skyltar med texten Linnés Råshult och lite närmare målet står det Linnés födelseplats, Råshult.

 

Parkering: På Linnés Råshult finns det en bil- och en bussparkering. Om reseledare gör bedömningen att gruppen inte klarar av att gå den korta biten uppför backen, är det i begränsad omfattning möjligt att lämna resenärerna uppe vid receptionsbyggnaden och därefter köra ner och parkera bilen/bussen. Kontakta oss innan ni kommer. För att komma till handikapparkeringen följer man skyltningen handikapparkering.

 

För er som har svårt att gå, kan naturligtvis köra upp och parkera på handikapp eller släppa av där. För er med pigga ben ber vi er vänligast att parkera och gå de sista 200 meterna för att värna om att ha en lugn och rofylld plats för er som besökare.

 

Tillgänglighet: Vårt kafé är anpassat för rullstol och barnvagn, handikappstoalett och skötbord finns. 

Vårt område är kulturminnesmärkt vilket innebär att tillgängligheten på vissa ställen är begränsad. Det finns möjlighet att lägga ut en ramp för att komma in i Linnéstugan - personalen i kaféet är behjälpliga med detta.

Det kan vara svårt att ta sig in i våra trädgårdar med rullstol, kontakta oss för mer information. 

Det går att ta sig fram i reservatet med barnvagn och många gånger också med rullstol, kontakta oss för mer information. 

 

Linnés Råshult ligger ca 10 km norr om Älmhult och ca 50 km söder om Växjö. Är skyltat från riksväg 23.

GPS koordinater: N 56° 37.117', EO 14° 12.022'

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.